keskiviikko 26. tammikuuta 2011

CECILIA SAMARTIN: Señor Peregrino


Tämän kirjan ostin mukaani lentokentältä joululomalla. En itse asiassa tiedä miksi: se ei varsinaisesti kuulostanut super-mielenkiintoiselta, mutta jokin siinä veti minua puoleensa. Ja nyt olen saanut sen luettua!


Totesin, että kannatti ostaa, tämä on hyvä kirja! Päähenkilö on nuori Jamilet-niminen tyttö, joka on kotoisin Meksikosta. Hänen selkäänsä peittää valtava, punainen syntymämerkki, ja hänen kotikylässään häntä pidetään kirottuna pahantuojana. Jamilet lähtee etsimään onneaan - ja lääkäriä, joka voisi poistaa merkin - Amerikasta. Siellä hän päätyy töihin mielisairaalaan, jossa hän tutustuu herra Peregrinoon, vanhaan mieheen, joka alkaa kertoa Jamiletille tarinaansa.

Kirjassa kulkee kaksi selviytymistarinaa: Jamiletin, joka oppii hyväksymään itsensä, ja herra Peregrinon, joka oppii hyväksymään elämänsä. Tykkäsin tästä kirjasta tosi paljon, tämä oli nopeaa lukea ja veti tehokkaasti mukaansa. Odotan jo innolla Samartin toista kirjaa, se ilmestyy tässä kuussa (vai onko jo ilmestynytkin peräti).

2 kommenttia:

  1. Kirjablogit aina kivoja! Koskaan ei tiedä, mistä kirjasta saa hyvän vinkin.

    VastaaPoista
  2. Samaa mieltä! Kirjablogeja jaksaa lukea aina vaan!

    VastaaPoista