keskiviikko 1. joulukuuta 2010

STEPHENIE MEYER: Les Âmes vagabondes

Luin tämän kirjan joskus tämän ilmestyessä suomeksi, milloinkohan se olikaan? No oli miten oli, siitä on jo jonkin verran aikaa, ja kun bongasin tämän kirjakaupassa, teki mieli lukea tämä uudelleen.

Suomeksi tämä on ilmestynyt nimellä Vieras. Kirja kertoo meidän maailmastamme, jonka pienet näkymättömän avaruudesta tulleet olennot ovat valloittaneet. Ne ottavat ihmiset haltuunsa eläen ihmisten sisällä. Ovat siis loisia.

Kirjan kertoja on Vagabonde, suomeksi Vaeltaja, joka asetetaan Melanie Stryder -nimisen tytön ruumiiseen. Mutta Melanie on liian voimakas - hän jää elämään ruumiissaan, samalla kun Vagabonde yrittää itse saada ruumiin valtaansa. Melanie kaipaa rakkaansa ja pikkuveljensä luokse, jotka ovat viimeisiä vapaita ihmisiä, jotka elävät piilossa.

Kirja on upea. Tykkään tästä ehkä jopa enemmän kuin Houkutus -kirjoista, jotka nekin ovat hyviä. Mutta tämä on uskomattoman syvällinen ja kaunis teos. Todellinen mestaruusnäyte minusta. Tässä on tärkeitä teemoja, mutta tämä on silti pysynyt viihdyttävänä ja keveänä kirjana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti