sunnuntai 3. heinäkuuta 2011

HENNING MANKELL: Savuna ilmaan

Ostin tämän opuksen kioskilta kun olin lähdössä junamatkalle ja minulla ei ollut mitään lukemista mukana. En ole viime aikoina paljonkaan lukenut Mankelleita, mutta oli se jo aikakin. Tämä on tainnut ilmestyä vasta vähän aikaa sitten pokkarina.

Kaksi lintujenmetsästäjää löytää luodolta ihmisen pääkallon. Voisiko kallo olla pari vuotta sitten kadonneen taloushuijari Bengt Ingemarssonin? Nuori syyttäjä Louise alkaa tutkia tapausta, mutta homma on paljon mutkikkaampi miltä näyttää. Juttuun kietoutuu suuria huijauksia, valehtelevia ihmisiä ja kasa muitakin yllätyksiä.

Tykkäsin tästä oikein kovin! Kirja oli juuri sopiva junamatkakirja, luin sen kokonaan matkan aikana. Kirja on viihdyttävä, yllättävä ja jännittävä. Mankell kuuluu edelleenkin suosikkikirjailijoihini, ja tässäkin kirjassa Mankell erinomaisesti kuvaa sekä rikostutkintaa että päähenkilön henkilökohtaista elämää.

Tuli semmoinen olo että voisin melkein lukea taas Mankelleja, minullahan on monta joita en ole vielä ollenkaan lukenut!

2 kommenttia:

  1. Minäkään en ole vielä kyseistä kirjaa lukenut, mutta taitaapa olla että pian luen,sillä kovasti sait minut kirjasta kiinnostumaan...:) Mankellit ovat kyllä erittäin hyvää luettavaa kaikin puolin, Wallanderit olen jo kaikki lukenut, mutta muita on minullakin vielä lukematta.
    Ihanan jännittävää lukukesää sinulle!!

    VastaaPoista
  2. Mankell on tosiaankin erittäin näppärä kirjailija. Wallanderit ovat huippuja, mutta olet oikeassa - myös muut hänen kirjansa ovat loistavia!

    VastaaPoista