tiistai 26. heinäkuuta 2011

DEBBIE BLISS: Neulojan vuosi

Nyt kirjoitankin tänne erilaisesta kirjasta, nimittäin käsityökirjasta. Lukutahtini on hidastunut ihan hirveästi, kun olen vain neulonut hullun lailla tässä viime aikoina. Siksipä neulekirjat onkin melkein ainoita juttuja, mitä tässä olen lueskellut muutamia poikkeuksia lukuunottamatta.

Päätin kirjoittaa tästä kirjasta tännekin, koska se on niin kertakaikkisen ihana! Tässä kirjassa on 52 pientä neuleprojektia, vuoden jokaiselle viikolle oma. Ne on jaettu vuodenaikojen mukaan. En toki aio kaikkia juttuja tehdä, mutta kirjassa on vaikka kuinka monta sellaista työtä, jotka haluaisin mieluimmin aloittaa heti...

Minulle kuvat on neulekirjoissa tosi tärkeä asia. Ja tässä kirjassa kuvat onkin täydellisiä: pastellisävyisiä, lempeitä ja suloisia. Kirjaa tekee ihan mieli vaan vaikka katsella. Tämän kirjan tunnelma on siis ihan täydellinen!

Käsityöihmiset (onko täällä teitä?), tutustukaa ihmeessä tähän aarteeseen!

2 kommenttia:

  1. Mukavaa saada vinkki jostain käsityökirjasta! Olen usein neulonut vain Novitan ohjeilla, koska niihin löytyy helposti langat lähimarketista. Onkohan kirjan ohjeissa käytetty jotain erikoislankoja, joita täytyy tilata ulkomailta? Olen niin surkea soveltamaan ohjetta muulle langalle, kuin ohjeessa suositellaan..

    VastaaPoista
  2. Kirjan neuleet on tehty Debbie Bliss-langoilla (kyllä, sama tyyppi kuin kirjan kirjoittaja!). Debbie Blissin lankoja Suomeen tuo Lankatalo Priima (www.duodesign.fi). Tuosta osoitteesta niitä voi tilata helposti netistäkin.

    Minullekin on lankojen vaihtaminen ollut vaikeaa. Mutta aika hyvin selviää, kun tutkii tarkkaan juoksumetrit ja tiheyden. Jos ne menevät kutakuinkin kohdalleen alkuperäisessä ja vaihtoehtoisessa langassa, neuleesta pitäisi tulla oikeanlainen. Tietenkin mallitilkunkin voi neuloa, jos haluaa varmistua.

    Olen aika varma, että Novitaltakin löytyy sopivia lankoja tämän kirjan ohjeisiin. Novitalla on kuitenkin kohtuullisen mukava valikoima erilaisia lankoja. Kokeile rohkeasti, joskus voi vähän mennä pieleen mutta lankojen vaihtamiseenkin oppii ja tottuu!

    VastaaPoista