maanantai 20. kesäkuuta 2011

MIRJA TERVO: Huimaavat korot

Ollaan vihdoinkin tehty muutto tänne Suomeen. Aikamoista haipakkaa onkin pitänyt! En ole juuri ehtinyt lukea, mutta eilisen ja tämän päivän aikana on jo ollut hetkisiä aikaa lukea. Kioskista ostin tämän mainion pokkarin kevyeksi lukemiseksi...

Mirja Tervo on koulutukseltaan etnologi, ja hän työskenteli yli vuoden newyorkilaisen luksustavaratalon kenkäsalongissa, jossa kengät maksoivat halvimmillaankin 500 dollaria ja josta sai kaikki uusimmat ja upeimmat Jimmy Choot, Louboutinit, Manolot ja muutkin kenkämaailman herkut.

Kirjassaan Tervo kertoo kokemuksistaan tässä epätavallisessa työpaikassa, jossa on tarkka hierarkia, asiakaspalvelujärjestys ja mitä omituisimpia asiakkaita. Tervo käsittelee kirjassaan arkipäivän kokemuksia kenkäsalongissa, mutta pohdiskelee myös luksuskenkien kulttuurista merkitystä esimerkiksi statussymbolina.

Kirja oli mielestäni huikean hyvä sekoitus huumoria, viihdettä, rikkaiden elämään kurkistamista mutta myös mainiota, virkistävää kyynisyyttä. Tykkäsin tästä kirjasta siis kovasti... Itse en omista yksiäkään luksuskenkiä, mutta ilmiö on hurjan kiinnostava. Ja okei, voisin minäkin ottaa itselleni kuuluisat punapohjaiset luksuskengät (joskaan en osaisi kävellä niillä).

3 kommenttia:

 1. Vaikka en kovin paljon viihteeksi laskettavaa kirjallisuutta lue, tämä kuulosti jopa kiinnostavalta.

  VastaaPoista
 2. Tervon kirja oli yksi viime vuoden parhaista lukukokemuksistani. Todella mielenkiintoinen opus kenelle tahansa joka joskus katselee muotilehtiä ihastuksesta huokaillen:) Kirja paljastaa hauskasti sen toisen vaietun puolen huippumuodin maailmasta.

  VastaaPoista
 3. Katri, tämä on siitä hyvä, että menee sekä viihde-kategoriaan että kulttuurihistoriaan!

  Sonja, olet oikeassa - huippumuodin toinen puoli paljastuu mainiosti!

  VastaaPoista