perjantai 16. huhtikuuta 2010

PC JA KRISTIN CAST: Merkitty - Yön talo 1

Nyt luin suomeksi aiemmin lukemani kirjan Marked. On nimittäin hurjan kiinnostavaa lukea suomeksi jokin kirja, jonka entuudestaan tuntee alkukielisenä. Merkitty ilmestyi vasta tässä huhtikuun alkupuolella.

Juonesta en sen enempää kirjoita, se löytyy aiemmista postauksistani (http://humisevallaharjulla.blogspot.com/2009/11/pc-ja-kristin-cast-marked.html). Pahus kun Safarilla ei Bloggerin linkityssysteemi toimi!

Oli miten oli, kirja tuntui vieläkin paremmalta kotoisalla suomen kielellä! Mitä muuta suomen opiskelijalta voisikaan odottaa, heh. Suomennos on mielestäni erittäin onnistunut. Muutamat kohdat, joita itse mietiskelin lukiessani englanninkielistä versiota, on suomennettu erittäin mallikkaasti. Kirja on koukuttava, kannattaa kokeilla... Vielä en ole onnistunut tarttumaan tuohon kakkososaan, mutta nyt se on kyllä luettava, ehdottomasti!

Tässä kirjassa on mielenkiintoisia piirteitä, joiden voisin kuvitella tiukimpia ihmisiä ehkä vähän järkyttävän - yön palvontaa ja sen sellaista "noitatouhua", mutta kirjahan tämä vain on! Onneksi kaikenlaista fiktiota voi lukea ilman, että tarvitsee uskoa kirjassa puhuttuihin asioihin...

Siis, koontina: mainiota, viihdyttävää ja nokkelasanaista vampyyrikirjallisuutta.

2 kommenttia:

  1. Tämä lähtikin sitten varaukseen juuri ;D
    Tällaisia vain ei voi vastustaa!

    VastaaPoista
  2. Totta totta! Tällaiset ovat vaan tosi mainioita luettavia. Syksyllä ilmestyy suomeksi jo toinen osa, mainiota!

    VastaaPoista