keskiviikko 28. huhtikuuta 2010

LINCOLN CHILD: Uusi Atlantis


Tuijottelin tätä kirjaa pitkään kirjakaupassa. Jostain syystä kirja vaikutti kiinnostavalta, vaikka kyseessä onkin moderni meriseikkailu, joka on varustettu ripauksella scifiä. Ei siis todellakaan sen kuuloinen kirja, että olisin kovin innostunut. Mutta luin silti, ja kannattikin...

Kirja kertoo lääkäristä, joka saa mystisen komennuksen öljynporauslautalle. Hänen on allekirjoitettava ehdottomat vaitiololupaukset, ja lopulta selviää, mistä on kysymys. Merenpohjasta on löytynyt jotain outoa, jotain todella outoa, joka vaatii sotilaallista vartiointia ja ehdotonta salassapitoa.

Kirja on tosi vetävä, kertomus etenee hyvin ja tapahtumia riittää. Kuitenkin minua häiritsi se, että kirjan nimi on suomennettu vähän mäntisti - se johtaa nimittäin aika harhaan. Kirja siis muodostuu aivan erilaiseksi kuin nimen perusteella voisi odottaa. Joskin kirjassa myös kasaantuu yllätyksiä myös hyvällä tavalla, ja loppua on mahdoton ennustaa.

Kirja loppuu todella herkullisesti ja jättää mukavan hytinän jälkeensä... Aikamoinen ylläri koko kirja. Pidin siitä nimittäin paljon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti