maanantai 10. elokuuta 2009

HENNING MANKELL: Kiinalainen

Kyllä, jälleen Mankellia! Tämä kirja ei ole Wallander-dekkari, vaan itsenäinen teos.

Ruotsissa paljastuu kammottava joukkomurha, melkein kokonainen pieni kylä on surmattu. Kuolleita on 19 henkilöä. Tuomari nimeltä Birgitta kiinnostuu asiasta ja tajuaa olevansa sukua oikeastaan kaikille uhreille. Hän alkaa tutkia asiaa omalla suunnallaan, ja on myös kontaktissa poliisien kanssa.

Juttu osoittautuukin paljon monimutkaisemmaksi kuin olisi voinut arvata, sillä sen juuret juontavat 1800-luvun lopulle. Birgitta jatkaa tutkimuksiaan niin pitkälle, että joutuu itsekin vaaraan.

"Epä-Wallander"-kirja osoittautui oikein hyväksi. On itse asiassa mielenkiintoista lukea myös näitä itsenäisiä teoksia. Tässä kirjassa oli lisäksi sellainen viehättävä puoli, että tarinaa kerrottiin luonnollisesti nykypäivässä, mutta toisaalta myös taustoista kerrottiin tarkkaan.

Mankell on loistava.

Pohdiskelin hetken, että kyllästyvätkö tämän blogin lukijat, kun aina vaan tulee Mankellista juttua. Mutta toisaalta, tämä on ihan oikeasti lukupäiväkirja, ja juuri nyt olen tosiaankin koukussa Mankelliin! Ja hei, kyllä ne joskus loppuu, heh. Ja toki lukulistalla on paljon muutakin...

Kuva

2 kommenttia: