tiistai 1. marraskuuta 2011

LINCOLN CHILD: Uusi Atlantis

Kas niin, nyt on tämäkin opus luettu! Nyt on ilmeisesti sopiva hetki tälle scifijännitykselle, koska vielä ehkä jonkun voisi lukea. Childin Utopia taitaa olla ilmestynyt pokkarina, jos sen sitten seuraavaksi lukisi!

Kirjan päähenkilö on lääkäri Peter Crane, joka on saanut omituisen työtehtävän. Hänet on kutsuttu öljynporauslautta Storm Kingille hoitamaan sairastuneita. Mutta työtehtävä onkin pinnan alla - merenpohjassa on valtava tutkimuslaitos, joka tutkii merenpohjasta löytynyttä kummallista löytöä, jonka sanotaan olevan kauan sitten kadonnut Atlantiksen manner.

Laitoksella on kovin tarkat salassapitomääräykset ja turvatoimet. Ja kummallisinta on se, että valtava määrä ihmisiä on sairastunut. Oireet ovat erilaisia, mutta sairastuneita on paljon. Crane alkaa tutkia taudinaiheuttajaa, ja päätyy samalla tutkimaan muitakin asioita. Hiljaksiin hän tajuaa, että tutkimuslaitoksella mikään ei ole sitä miltä näyttää. Ja totuus on hurjan karmiva ja kylmänväreitä aiheuttava!

Luin tämän nyt siis toista kertaa, ja tykkäsin tästä ihan yhtä paljon nytkin. Muistin vielä joitain juttuja pääpiirteittäin, mutta silti lukeminen oli mielenkiintoista. Tässä on todella näppärästi hahmoteltu juoni, tykkään tosi paljon!

4 kommenttia:

 1. Sekä Lincoln Child että Douglas Preston ovat minulle uusia tuttavuuksia ja nyt muutaman viikon olen katsellut heidän teoksiaan, sillä silmällä, että joku pitäisi kokeilla...

  Hyvältä kuulostavat kumpikin sinunkin arvioissasi, joten kai se pitää joku teos testata!

  VastaaPoista
 2. Preston oli tuttu nimi lukulistaltani, mutta en ollut hoksannut Childia ollenkaan, tämä meni heti luettavien listan jatkoksi!

  VastaaPoista
 3. Kata, kannattaa kyllä kokeilla!

  Nafisan, nämä ovat niin samankaltaisia että voisivat melkein olla saman kirjailijan teoksia! Kannattaa tutustua myös Childiin...

  VastaaPoista
 4. Valitsin sivusi kuukauden blogiksi omilla kotisivuillani:

  http://lukunurkkaus11.blogspot.com/

  :)

  VastaaPoista