perjantai 18. marraskuuta 2011

CASSANDRA CLARE: LuukaupunkiTulin lukeneeksi tämän kirjan uudelleen, kun pohdiskelin tämän jatko-osia, joita en ole lukenut... En kuitenkaan muistanut mitään tämän kirjan tapahtumista, joten oli parempi tehdä pieni kertauslukukerta kuin hypätä suoraan kakkoseen.

Kirjan päähenkilö on Clary, teinityttö, jonka elämä on ollut hyvinkin tavallista. Kunnes hän tajuaa näkevänsä ihmisiä, joita muut eivät näe... Hän tapaa Jacen, joka on varjometsästäjä. Jace kertoo Clarylle asioista, joista tämä ei ole osannut edes uneksia: maailmassa elää monenlaisia olentoja, joita normaalisti pidetään vain satuolentoja - demoneja, vampyyreja, velhoja...

Kun Claryn äiti siepataan, ja asialla vaikuttaisi olleen joku ihan muu kuin ihminen, Clary tarvitsee Jacen apua. Samassa mylläkässä Clarylle selviää erinäisiä asioita perhehistoriasta.

Tämä kirjahan oli oikein hyvä! Mutta päättyy selvästi "kesken", niin että jatko-osassa tavataan... Kävin kirjakaupassa hypistelemässä tämän jatko-osia, mutta en jostain syystä halunnut niitä lukea. En tiedä miksi, tuntuu hölmöltä. Mutta ehkä pitäisi. Tätä lukiessa sai nimittäin ihan nauraakin!

3 kommenttia:

 1. Minäkin olen vähän paininut, että luenko jatko-osat vai en. Koska minä pidin ensimmäisestä osasta. Lähinnä pelkään, ettei jatko mene mieluisaan suuntaan ja ärsyynnyn kirjalle : D

  VastaaPoista
 2. Itsekään en muistanut tästä kirjasta kauheasti, mutta silti siirryin suoraan jatko-osiin. :)
  Kakkonen ei ollut mielestäni niin hyvä kuin tämä ykkönen, mutta kolmosesta ainakin itte tykkäsin paljon.

  VastaaPoista
 3. Kolmas osa on ehkä paras! Loistava ja viihdyttävä sarja! :)

  VastaaPoista