perjantai 26. marraskuuta 2010

RIIKKA PULKKINEN: Totta


kävin Suomessa tuossa kuukausi sitten, ja toin mukanani kovasti odottamani kirjan, Riikka Pulkkisen toisen teoksen. Tämä on muuten Finlandia-ehdokkaanakin!

Riikka Pulkkisen edellinen teos oli aivan ihana, ja niin oli tämäkin. Kieli oli suorastaan niin herkullista ja kerronta koskettavaa, että teki mieli säästellä lukemista! Mutta loppujen lopuksi päädyin kuitenkin ahmimaan kirjan hetkessä, niin hyvä se oli.

Kirja kertoo perheestä, jota kuolema on tulossa koskettamaan ihan pian. Perheen äiti Elsa on kuolemansairas, hänen miehensä, tyttärensä ja tyttärentyttärensä koettavat kukin tavallaan selvitä vaikeasta tilanteesta. Sitten tyttärentytär Anna ryhtyy selvittämään vanhaa perhemysteeriä Eeva-nimisestä naisesta.

Kirja oli ihan uskomattoman herkkä. Riikka Pulkkinen on ehdottomasti yksi tämän hetken suosikkikirjailijoitani. Hänen kirjoitustaitonsa on uskomaton. Toivottavasti Finlandia napsahtaa Pulkkiselle...

3 kommenttia:

  1. Tervehdys! Hauskaa, että joku muukin on jo kerennyt lukea Pulkkisen uusimman. Nopeimmat ovat jo kerenneet väittää Rajaa paremmaksi kuin Tottaa (miten tämän pitäisi taivuttaa?!), mutta itse pidin tästä jälkimmäisestä jostain syystä enemmän. Kirjoitin oman arvosteluni heti lukemasta päästyäni ja hehkutin vilpittömästi.

    VastaaPoista
  2. Minäkin tykkäsin tästä kirjasta (kuten Rajastakin) todella paljon:)

    VastaaPoista
  3. Tämä oli tosiaankin hyvä. Pitää varmaan lukea Rajakin uudestaan...

    VastaaPoista