torstai 25. marraskuuta 2010

MELISSA DE LA CRUZ: Les Vampires de Manhattan


Tämä kirja on ensimmäinen osa sarjaa, joka kertoo amerikkalaisista vampyyreistä. Tuttu teema, kyllä. Mutta kaipasin jotain keveää lukemista, ja tämä vaikutti siltä. Nyt kun olen lukenut kirjan, olen tyytyväinen kun tartuin tähän - seuraava osa on jo lukemisen alla. Kirja palveli siis tarkoitustaan hyvin: se oli viihdyttävä lukea ja helppoa kieltä.

Kirjassa on useita päähenkilöitä. he kaikki käyvät Manhattanilla supertyylikästä Duchesnen koulua, ja he saavat eräänä päivänä tietää jotain outoa. Lisäksi eräs koulun oppilas kuolee oudoissa olosuhteissa.

Erityisesti kirjassa seurataan Theodora Van Alenin (alkuperäisteoksessa, englanniksi, Schuyler Van Alen) elämää. Lisäksi päähenkilöitä ovat kaksoset Jack ja Mimi Force sekä muutamat heidän ystävänsä.

Kirja oli tosi viihdyttävä! Tämäkin taitaa olla nuorille suunnattu, kuten monet muutkin tämän genren kirjat. Mutta kielensä puolesta tämä oli sen verran helppoa, että oli ihan ilo lukea ranskaksi. Hankin tosiaankin oitis myös toisen osan. Kiva löytää aina uusia sarjoja... Saa nähdä, ilmestyvätkö nämä joskus suomeksikin.

2 kommenttia:

  1. Kyllä, mielestäni lukemisen arvoinen jo pelkän kansikuvan ansiosta :) Lila on väri, jota en voi vastustaa!

    VastaaPoista
  2. Ehdottomasti kannattaa tutustua, jos nämä tulevat joskus Suomeen.. Ja kyllä, koko kirjasarjan ulkoasu on ihan mainio!

    VastaaPoista