keskiviikko 7. syyskuuta 2011

L.M. MONTGOMERY: Pieni runotyttö / Emily of New Moon

Gradun kirjoitus ja operointi on virallisesti alkanut. Aloitin lukemalla tämän ekan Runotyttö-kirjan, rinnakkain suomennoksen ja alkukielisen teoksen.

Kirja kertoo orvoksi jäävästä Emiliasta, joka päätyy kahden tätinsä huollettavaksi Uuden Kuun tilalle. Siellä hän ymmärtää osaavansa kirjoittaa runoja. Siellä hän kasvaa, tutustuu ystäviin, taistelee vanhanaikaisen Elisabet-tätinsä kanssa.

Runotytöt ovat olleet minulle aina tosi läheisiä kirjoja, olen lukenut nämä ihan älyttömän monta kertaa... Ja nyt gradua tehdessäni luen nämä todennäköisesti taas moneen kertaan uudestaan ja uudestaan.

Totesin muuten kiinnostuksekseni että suomennos on tehty lyhentäen! Sieltä täältä suomennoksesta puuttuu pieniä pätkiä tekstiä. Tämä oli aika yllättävää...

Jatkan varmaan seuraavaan Runotyttöön viimeistään ensi viikolla, välissä taidan kuitenkin vähän suunnitella gradun rakennetta.

Muiden kirjojen lukeminen taitaa jäädä aika lailla nollaan tämän vuoden aikana, mutta pysykää langolla siltä varalta että jos vaikka saan jotain luettua...

4 kommenttia:

 1. Työniloa urakkaan! Montgomery-aiheinen gradu kiinnostaa varmasti monia, joten kerrothan blogisikin puolella miten homma etenee ja mitä aivoituksia tulee matkan varrella tehtyä:)

  VastaaPoista
 2. Onpa ihana graduaihe! Säestän Sonjaa eli toivottavasti kerrot projektista lisääkin!

  VastaaPoista
 3. Minulla on Runotytöstä 2. painos vuodelta 1948! Pitäisi joskus lukea... Jotenkin saman henkinen kuin Salainen puutarha, josta tykkäsin jo kuudennella luokalla ihan kamalasti.

  VastaaPoista
 4. Kiva kuulla, yritän kyllä graduprojektista tännekin päivitellä aina kun jotain jännää kerrottavaa on!

  VastaaPoista