lauantai 13. elokuuta 2011

JANE AUSTEN JA SETH GRAHAME-SMITH: Ylpeys ja ennakkoluulo ja zombit

Koska Ylpeys ja ennakkoluulo lukeutuu suosikkikirjoihini, piti toki lukea tämä lievästi omituisella tavalla muokattu opus. Kyseessä on siis tuttu ja ihana kirja, mutta sitä on höystetty runsaalla välkivallalla. Siis mitä?

Britannian on vallannut outo sairaus, joka muuttaa ihmisiä zombeiksi, eläviksi kuolleiksi, jotka vaeltavat ympäriinsä muuttamassa ihmisiä kaltaisikseen . Bennettin sisarukset ovat kouluttautuneet Kiinassa mestarillisiksi zombintappajiksi.

Kirjan juoni noudattelee tuttua tarinaa hyvinkin uskollisesti, ja mukaan on vain ujutettua taistelua, verta ja suolenpätkiä. Homma on kuitenkin toteutettu kunnon parodian hengessä, ja ihmetyksekseni minun on todettava, että jollain tasolla pidin tästä kirjasta.

Tietyllä tapaa zombeista paistaa se, että ne ovat kuitenkin päälleliimattu lisä. Mutta toisaalta muutoksia on mielestäni suoritettu varsin hauskasti ja kekseliäästi...

Myös Järjestä ja tunteista on ilmestynyt vastaava versio, jossa Englantia piinaavaat merihirviöt. Sekin on varmaan luettava.

4 kommenttia:

 1. Suorastaan kauhistuin näkiessäni tämän kirjan ensikerran kirjakaupassa! Olen aina ollut suuri Austen fani, mutta tähän kirjaan se ei ihan riittänyt. Toki voisi olla mielenkiintoista nähdä millainen kirja on, mutta säilytän mieluummin Austenin kirjat ihan romaaneina. :)

  VastaaPoista
 2. Heh, ymmärrän sinua hyvin! Onhan se toki aika outoa lukea tällainen muunneltu Austen... Lähinnä kiintoisaa. Mutta Austenit on parhaita ihan Austeneina, kuitenkin!

  VastaaPoista
 3. Itsekin ajattelin jos sitä tutustuisi tähän pokkariin. Jane Austenin omia kirjoja en kyllä ole lukenut ja mietinkin, että pitäisikö sitä ennen perehtyä alkuperäiseen Ylpeys ja ennakkoluuloon. Tosin fantasian ystävänä voisi olla, että jäisi lukematta... tai ehkä ei. Ei voi tietää :)

  VastaaPoista
 4. Ylpeys ja ennakkoluulo on ihana! Mutta eihän se kaikkiin kolahda, tietenkään. Kannattaa kyllä kokeilla ainakin tätä modernia versiota!

  VastaaPoista