tiistai 26. lokakuuta 2010

AMÉLIE NOTHOMB: Antéchrista

Kirjoittelen tänne vielä toisestakin Amélie Nothombin kirjasta. Antéchrista on käännetty myös suomeksi, taitaapi olla nimeltään Antikrista.

Antéchristan päähenkilöt ovat kaksi yliopistoa käyvää nuorta tyttöä, Blanche ja Christa. Minäkertojana on Blanche, jonka kautta kaikki asiat nähdään. Hän on yksinäinen tyttö, jolla ei ole ystäviä. Eräänä päivänä kaunis ja suosittu Christa hymyilee hänelle.

Blanche saa ystävän Christasta, eikä voi uskoa hyvää onneaan - Christa on sellainen ystävä, jonka hän on aina halunnut.

Vai onko? Ajan kuluessa näyttää siltä, että Christa ei ehkä olekaan niin hyvä ystävä kuin aluksi vaikutti. Sen sijaan hän on manipuloiva ja myös ilkeä tyttö, joka saa Blanchen elämän aivan sekaisin.

Tykkäsin tästä kirjasta ihan hirveästi, sillä se herätti kunnolla tunteita. En ole tätä suomeksi lukenut, mutta se voisi olla kiinnostavaa, päästä vertailemaan alkuperäistä teosta ja suomalaista käännöstä. Kirja on lyhyt, mutta siinä on sitäkin enemmän sisältöä.

4 kommenttia:

 1. Minäkin pidin tästä kirjasta aivan valtavasti! Harvemmin pystyy tuollainen pikkukirja moista tunnekuohua herättämään.

  VastaaPoista
 2. Olen lukenut Nothombilta joskus alkuvuodesta kirjan Nöyrin palvelijanne ja pidin siitä. Pitäisi ehdottomasti lukea lisää. Tämä kuulostaa mielenkiintoiselta. :)

  VastaaPoista
 3. Tessa: Niinpä! Mutta tämä todistaa, että pieni kirjakin voi olla todella vaikuttava.

  Kuutar: Minunkin pitää kyllä tutustua suomennoksiin pikimmiten!

  VastaaPoista
 4. Luin tämän suomeksi(heh, en ranskaa osaakaan) ja ihan mukava kirja oli. Hyvin kieroutunut kylläkin, loppua myöten!

  VastaaPoista