maanantai 25. tammikuuta 2010

ALAA AL-ASWANI: Yacoubian-talon tarinat

Teos kertoo kiinnostavalla tavalla Egyptin nykyelämästä. Kirjassa on monia päähenkilöitä, joita yhdistää se, että he asuvat kaikki saman talon katon alla - tai katolla. Rikkaat nimittäin asuvat talon asunnoissa, mutta köyhät katolle sijoitetuissa konteissa olevissa pikkuruisissa asumuksissa.

Kirjassa yllättävät kohtalot seuraavat toisiaan, ja ihmisten elämät kohtaavat erilaisilla tavoilla. Kirja tosiaan todistaa sen, ettei kaikki aina mene niin kuin olettaa, vaan elämä yllättää, hyvällä ja pahalla tavalla.

Pidin kirjasta kovin, sillä siinä oli niin monenlaista tarinaa. Ja monen pienemmän juonen vuoksi tarina ei missään vaiheessa pääse kyllästyttämään. Ei ihme, että kirjaa on käännetty monelle kielelle ja se on todella suosittu.

4 kommenttia:

 1. Tämä kirja on minunkin lukulistallani, kunhan vain saisin sen käsiini. Vaikuttaa todella mielenkiintoiselta.

  VastaaPoista
 2. Eikös tästä ole tehty elokuva, jota pidettiin skandaalimaisena Egyptissä?

  VastaaPoista
 3. Vaikuttaa tosi kivalta kirjalta, varsinkin kun tapahtumat sijoittuvat Egyptiin joka on varmasti mielenkiintoinen paikka. :)

  VastaaPoista
 4. Kuutar: kirja tosiaan on mielenkiintoinen. Saatavuus voi vaan olla aika kehno, kun on niin uusi kirja. Minäkin törmäsin ihan sattumalta.

  Kirjapeto: Elokuvasta en ole kuullutkaan! Se vois olla mielenkiintoinen katsottava kyllä.

  Iina: Itse olen kovin haaveillut että joskus Egyptiin pääsisin, ja tämä oli siksikin aika kiinnostavaa luettavaa!

  VastaaPoista