perjantai 4. joulukuuta 2009

ANTTI HYRY: Uuni

Heti kun tämän vuoden Finlandia-voittaja julkaistiin, kipitin kirjakauppaan hankkimaan sen itselleni.Olen itse asiassa tosi hämmentynyt, sillä tykkäsin tästä kovin. Aihe ei nimittäin ole itselleni kovin läheinen...

Teos kertoo Pietari-nimisestä papasta, joka muuraa uunia. Siis, koko kirja kertoo uunin muurauksesta ja Pietarin elämästä siinä ympärillä. Hämmentävää, mutta totta: kirja on tosi hyvä. Pietari on suunnattoman sympaattinen pappa, ja uunin muurauksestakin on saatu kiinnostavaa. Hyry on kyllä todellinen taitaja!

Mielestäni kirja ansaitsi voittonsa, sillä siinä on jotain hyvin syvällistä. Kirjaa on mukava lukea, ja siitä tulee jollain tavalla hyvä mieli. Lisäksi Hyryn pohdinnat tavallisesta elämästä ovat vertaansa vailla! kannattaa siis lukea tämäkin opus - vaikka ei itse uunin muuraamisesta olisikaan kiinnostunut. Tämä kirja on kuitenkin niin paljon enemmänkin.

http://www.bookplus.fi/media-dynamic/images/product/00/04/34/90/41/3/hyry-antti-uuni.jpg

2 kommenttia:

  1. Meinasin itsekin käydä hankkimassa tämän, mutta sain vihjeen, että voi jopa löytyä pukinkontista.. Eli joulua ja lukuaikaa odotellessa :) Kiitos muuten tästä postauksesta, sillä en ollut ihan varma, että jaksaako uunin muurauksen ympärillä pyörivä ajatusmaailma kiinnostaa koko kirjan verran. On hyvä lukea positiivisia kokemuksia kirjasta, eikä ainaista kritiikkiä.

    VastaaPoista
  2. On aina mukavaa kun pukinkontista löytyy hyviä kirjoja... Itsekin tässä olen jo mietiskellyt, että mitä kirjaa/kirjoja toivoisinkaan pukilta lahjaksi!

    VastaaPoista