lauantai 13. kesäkuuta 2009

FEDOR DOSTOJEVSKI: Rikos ja rangaistus

Häpeäkseni joudun tunnustamaan, että minulla on ollut vaikeuksia tarttua venäläisiin klassikoihin. ne tuntuvat niin raskailta, pituutensa, henkilöimäärien ja kerronnan vuoksi. Nyt kuitenkin totesin, että tämä klassikko on vain pakko lukea.


Mutta mitä ihmettä! Rikos ja rangaistus todella oli hyvä. Alussa mukaan pääseminen tosin oli hieman hankalaa. Ongelmia tuotti muun muassa se, että monilla henkilöillä on useita lempinimiä, joten välillä oli hankaluuksia päätellä, kenestä milloinkin oli kysymys.

Nuori mies tekee rikoksen, ja joutuu kärsimään rangaistuksen. Rangaistus on kuitenkin moniulotteisempi kuin voisi ajatellakaan - mies kärsii tunnontuskia ja on koko ajan epäluuloinen, että hänet todetaan syylliseksi.

Tämä oli kyllä positiivinen yllätys. Nyt on helpompi tarttua muihinkin venäläisiin klassikoihin. Ehkä ne todella ovat ansainneet sen kunnioituksen, mitä niitä kohtaan tunnetaan!

Kuva

1 kommentti:

  1. Tämä kirja odottaa minua vieläkin hyllyssäni, kun en ole ikinä jatksanut vaivautua edes aloittamaan sitä! :) Tolstoita olen lukenut ja hyväksi todennut, joten ehkä tämäkin pian tulee luettua.
    Ihana blogi muuten sinulla. Ensi kertaa eksyin :)

    VastaaPoista