torstai 4. maaliskuuta 2010

LIZA MARKLUND / JAMES PATTERSON: Postikorttimurhat

Tämä on yksi ehdottomasti kevään odotetuimmista kirjoista... Elikkäs Ruotsin ja Ameriikan tunnetut dekkaristit yhdistivät voimansa. Voiko tuloksena olla muuta kuin loistava teos?

Euroopassa liikkuu murhaaja,joka lähettää aina etukäteen varoituspostikortin lehdistön edustajalle. Sitten tapahtuu murha, ja murhatuista otettu valokuva toimitetaan myöskin lehdistölle. Murhat ovat kummallisia ja järkyttäviä: niissä on yhdistäviä tekijöitä, mutta myös omituisia piirteitä...

Kirjassa on myös kiinnostavaa se, että kirjailijat antavat lukijoiden tietää paljon enemmän kuin kirjan henkilöiden...

Tykkäsin kirjasta tosi paljon. Ehdottomasti parhaita vähään aikaan lukemiani dekkareita... Piti ainakin minut otteessaan siihen asti, että sain kirjan luettua. Ahmaisin sen muutamassa tunnissa heti ostettuani sen.

Ei siitä pääse mihinkään, että Marklund vaan on tosi hyvä dekkaristi. Voisin myös Pattersonin kirjoihin tutustua tämän jälkeen!

2 kommenttia:

  1. Mielestäni kirja oli hirveän huono, laskelmoitu ja pinnallinen. Luvut lyhyitä töksähdyksiä, lopussa aina koukku vaikka väkisin väsätty. Seksikohtaukset naurettavia, ihmiset ällöttäviä ja epäuskottavia. Ja tämä on siis loistavaa? Ainoastaan idea taideteoksista oli hyvä ja yksi lause, jossa todettiin, että Suomen poliisi on parempi kuin Ruotsin, kirjan toteutus laskelmoidun kaupallinen.

    VastaaPoista
  2. Onneksi nämä asiat ovat mielipidekysymyksiä... Minusta tämä on edelleenkin erittäin hyvä dekkari.

    VastaaPoista