lauantai 19. joulukuuta 2009

P. G. WODEHOUSE: Kiitos, Jeeves


Tässä sykysellä Teos julkaisi ensimmäisen kirjan tulevassa Jeeves-sarjassa, ja olen kuullut näiden tarinoiden olevan aika hauskoja. Siksipä siis tuli tämäkin luettua.

Ja olihan ne hauskoja! Tykkäsin ihan pahuksesti. Teksti on jotenkin koko ajan hyvin huumoripitoista, ja minäkertoja-Woosterin sekoilut ovat toisinaan aivan hillittömiä. Kirja siis kertoo herrasmies-Woosterista, jolla on korvaamaton miespalvelija Jeeves, joka usein saa pelastaa isäntänsä kummallisista seikkailuista, joihin tämä väistämättä itseään järjestää.

Käsittämätöntä, kuinka monenlaisiin kommelluksiin Wooster joutuukaan... Wodehouse kirjoittaa taitavasti, siten että Woosterin (ja Jeevesinkin) persoona on hurjan elävä ja jollakin tavalla selkeä. Jään innolla odottamaan seuraavaa osaa!

Kirjoihin perustuu myös telkkarisarja, johon voisin odotellessa kenties myöskin tutustua. Jos se on yhtä hauska kuin kirjat, se ON hauska...

2 kommenttia:

  1. Jeeves-tv-sarja on kyllä yksi ehdottomia suosikkejani. Lisäksi siinä ovat pääosissa kaksi brittinäyttelijää parhaimmasta päästä, Stephen Fry Jeevesinä ja Hugh Laurie Woosterina. Sarja ON hauska. Sen takia olenkin miettinyt tuon kirjan lukemista, että mahtaako olla yhtä hyvä. Ilmeisesti siis on.. Eli lukulistalle! Taas.

    VastaaPoista
  2. kannattaa lukea kyllä! minä taidan tutustua siihen telkkarisarjaan kyllä.

    VastaaPoista