lauantai 26. joulukuuta 2009

LEIF GW PERSSON: Putoaa vapaasti kuin unessa

Olin joulua edeltävässä lumimyräkässä jumissa Tampereen asemalla, kun junat olivat myöhässä. kävinpä siis ostamassa kirjan (oli kyllä useitakin kirjoja mukana, mut eihän lisä pahaa tee). Käpäliin tarttui tämä tiiliskividekkari, joka kertoo Olof Palmen murhasta.
Palmen murha odottaa edelleen ratkaisemattomana, mutta nyt on aika ratkaista se, tuumii Johansson-niminen poliisipäällikkö. Siispä murhaa aletaan ratkaista 21 vuoden jälkeen, kun osa avainhenkilöistäkin on jo kuollut.
Kirja on todella kiinnostava. Kirjailija onkin mielenkiintoinen tuttavuus, ja aion lukea ehdottomasti lisää hänen kirjojaan. Kirjassa oli nimittäin jotain tosi koukuttavaa! Kerronta sujuu, ja lisäksi aihe on sitä luokkaa, ettei siitä oikein edes voi olla kiinnostumatta - Palmen murhahan edelleenkin kaivelee ihmisten mieliä.

4 kommenttia:

 1. Luin taannoin tämän trilogian ensimmäisen osan Kesän kaipuusta hyiseen viimaan ( http://uusilukupaikka.blogspot.com/2009/01/leif-gw-persson-kesn-kaipuusta-hyiseen.html ) ja olen suunnitellut lukevani kaksi viimeistäkin osaa eli dekkarit Toinen aika, toinen elämä ja Putoaa vapaasti kuin unessa. Ensimmäinen osa oli sen verran tuhti paketti, että lupasi jatkollekin melko hyvää. Nyt kun näin arvostelusi tästä kirjasta, trilogia palasi taas mieleeni. :)

  VastaaPoista
 2. Mitä ihmettä! Onko tämä trilogia? hassua - mulla nimittäin on kohta luettavana tuo Toinen aika, toinen elämä! Mutta nää on kyllä hyviä, mutta vaatii kyllä toisaalta myös keskittymistä. Mutta Persson on kyllä dekkaristien aatelia...

  VastaaPoista
 3. Jostain satuin lukemaan, että nämä kolme dekkaria muodostavat yhdessä kokonaisuuden. :)

  Nyt, kun tutkin asiaa vähän enemmän, löysin vielä tällaistakin tietoa:

  "HS 20.6.2008. Perssonin trilogia elokuvaksi. Nordisk Film on ostanut oikeudet Perssonin romaaneihin Kesän kaipuusta hyiseen viimaan, Toinen aika, toinen elämä ja Putoaa vapaasti kuin unessa. Teosten pohjalta tehdään kaksi tai kolme pitkää elokuvaa sekä tv-sarja."

  Lähde: http://www.tornio.fi/PerssonLeifGW

  VastaaPoista
 4. Oho! Kiinnostavaa. Pitää etsiä vielä se eka kirjakin jostain!

  VastaaPoista