lauantai 7. elokuuta 2010

SUZANNE COLLINS: Nälkäpeli

Tämä on taas niitä kirjoja, joita katselin pitkään kirjakaupassa. Nyt sitten vihdoin ostin tämän pokkarina, sillä kyllä tämä sen verran kiinnostavalta kuulosti! Tämä on trilogian ensimmäinen osa.

Kirjojen tapahtumapaikka on Panem, joka syntyi Pohjois-Amerikan raunioista sen tuhouduttua. Panemin asukkaat nousivat kapinaan Capitoliumia, pääkaupunkia vastaan, mutta epäonnistuivat. Heidän rangaistuksekseen keksittiin Nälkäpeli, johon jokaisen vyöhykkeen on lähetettävä tyttö ja poika kilpailemaan kirjaimellisesti elämästä ja kuolemasta: viimeisenä hengissä oleva kilpailija voittaa.

Kirjan päähenkilö ja minäkertoja on Katniss, joka päätyy Nälkäpelin osanottajaksi pikkusiskonsa puolesta. Kirja kertoo Katnissin taistelusta Pelissä, hänen tunteistaan ja maailman raadollisuudesta. Tässä kirjassa on nimittäin jotain opettavaistakin, kirjan teemat ovat itse asiassa aika vakavia ja ajattelemaan pistäviä.

Tykkäsin tästä enemmän kuin odotin, siis tosi paljon! Toka osa on ilmestynyt kovakantisena, koskakohan se tulis pokkarina... Mieluimmin haluaisin heti sen kakkososankin luettavaksi, tarina nimittäin jäi tosi auki. Tämä oli todella koukuttava ja hyvin kirjoitettu kirja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti