lauantai 17. heinäkuuta 2010

CANDACE CAMP: Salaisuuksia ja valheita

Tämä kliseisen niminen kirja päätyi hyllyyni pari vuotta sitten, ja luin sen nyt uudestaan, kun löysin sen hautautuneena erääseen pahvilaatikkoon. Kirjan tapahtuma-aika on 1800-luvun loppupuoli.

Megan, amerikkalainen lehtinainen päättää vihdoin selvittää veljensä murhan vuosien takaa. Niinpä hän lähtee Lontooseen metsästämään murhaajaa, jonka olettaa olevan muuan markiisi Raine. Hän pestautuu näppäränä tyttönä kotiopettajaksi markiisin perheeseen opettamaan tämän pikkuveljiä. Megan alkaa selvittää murha-asiaa, ja tutkintaa häiritsee se, että markiisi on kovin viehättävä mies. Eikä asia toki olekaan niin yksinkertainen kuin Megan oletti.

Kirja on aika kiinnostava sekoitus historiallista romantiikkaa (tämä on niitä harlekiinikirjoja!) sekä jännitystä ja jopa fantasiaa. Joskin nuo jälkimmäiset kaksi ovat sellainen sivuhäive tuossa romantiikassa... Mutta kirja on mielestäni ihan virkistävä, omanlaisensa teos jota kyllä oli kiva lukea. Kirjan hahmot olivat ihan kiinnostavia persoonia, ja kirjailija on saanut tapahtumiin ja henkilöihin ihan kiitettävästi eloa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti