lauantai 5. kesäkuuta 2010

JANE STANTON HITCHCOCK: Silmänlumetta

Sain tämän kirjan lainaksi yhdeltä ystävältäni, ja tässä eräänä iltana sitten tartuin kirjaan. Ja luin sen yhdeltä istumalta!

Kirja kertoo Faith Cromwellista, joka on taitava trompe l'oeil -maalari. Toisin sanoen hän maalaa silmää huijaavia teoksia. Kerran sitten eräs leskirouva pyytää häntä tekemään suuren teoksen: maalaamaan vanhan tanssisalin seinät täyteen maalauksia. Hieman epäröityään Faith ottaa homman vastaan, mutta työn edetessä leskirouva alkaa käyttäytyä todella kummallisesti, ja lopuksi kaikki tuntuukin kääntyvän aivan päälaelleen. Juttuun nimittäin liittyy myös vanha, ratkaisematon murha, jota Faith ryhtyy ratkaisemaan.

Kirja tempaisi minut hyvin mukaansa. Kerronta juoksee näppärästi eteenpäin ja siksi kirjaa on helppo lukea. Tapahtumat etenevät sopivalla vauhdilla. Kirjaa lukiessani olin itsekin hieman ihmeissäni, että menikö tämä juttu nyt oikeasti näin, vai oliko tässä joku jippo. Ja lopussahan sitten paljastuikin yllätys.

Kirja oli tosiaankin oikein viihdyttävä, erilainen ja hyvä dekkari. Jotenkin odotin kirjalta ehkä vielä enemmän - toivoin oikein kunnon pommia loppuun, joten suurten odotusten vuoksi loppu jäi minusta ehkä kuitenkin hieman vaisuksi. Mutta vain hieman. Kaiken kaikkiaan tämä oli siis varsin mainio kirja, ja varmasti luen lisääkin kirjailijan kirjoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti