lauantai 15. toukokuuta 2010

KARIN SLAUGHTER: Triptyykki


Olen lukenut Slaughterilta yhden kirjan, joka oli ihan hyvä, muistaakseni. Nyt tartuin tähän Triptyykkiin, koska olin jo pitkään miettinyt, pitäisikö se lukea.

Kirjassa otetaan kiinni murhaajaa, joka julmasti leikkaa naisuhreiltaan kielen irti. (Karseaa, yäk!) Päähenkilö on periaatteessa Will Trent, omalaatuinen mutta taitava erikoisagentti. Ensin kirjassa kuitnekin kerrotaan tapahtumista etsivä Michael Ormewoodin näkökulmasta.

Oikeastaan kirjasta on kauhean vaikea kertoa juonen puolesta paljon, muuten paljastuu liikaakin... Tämä kirja nimittäin koostuu yllätyksistä, jotka jättävät lukijan luukku auki tuijottamaan. Hitaasti asiat yhdistyvät lukijankin päässä... Kirjailija on taitava kertomaan asioista näennäisen irrallisina, mutta myöhemmin paljastuu aivan hätkähdyttäviä yhtymäkohtia.

Kirjan tarina on oikeastaan perinteiden dekkari, ja hahmot periaatteessa myös. Mutta se, mitä hahmot tekevät, ja miten siitä kerrotaan - se on omalaatuista ja todella taitavaa. Se onkin mielestäni tämän kirjan paras puoli: täydellinen yllätyksellisyys.

Triptyykin jatko-osa ilmestyy kesällä.

3 kommenttia:

 1. Mä olen lukenut kaikki Slaughterilta suomennetut teokset, mutta tästä Triptyykistä olen pitänyt kaikkein eniten. Odotan innolla jatko-osaa!

  VastaaPoista
 2. Olen pitkään ajatellut jo lukea jotain kauhuun viittavaa ja tämä kuulosti juuri sopivalta! Etenkin tuo yllätyksellisyys houkuttaa minua eniten, niin monesti kun tuntuu että tietää täsmälleen jo etukäteen miten kirja etenee. Yllätyksellisyyteen törmää harmittavan harvoin.

  VastaaPoista
 3. Magica de Spell: minustakin tämä on paras Slaughterin teos, vaikka en montaa olekaan lukenut. Slaughter on kyllä taitava kirjoittaja!

  Emilie: Tämä kannattaa kyllä lukea - ihan vaikka yllätyksellisyytensäkin vuoksi!

  VastaaPoista