maanantai 22. helmikuuta 2010

P. D. JAMES: Yksityispotilas

En ole P.D. Jamesilta ennen lukenut mitään, mutta Yksityispotilas kuulosti kiinnostavalta. Kirja kertoo vanhassa englantilaisessa kartanossa toimivasta yksityisestä kauneuskirurgiavastaanotosta, jossa tapahtuu jotain kauheaa - eräs potilas murhataan.

Murhaa tutkii Adam Dalgliesh, joka esiintyy useissa Jamesin kirjoissa. Murha onkin monimutkainen, sillä kartanon ympärillä pyörivistä ihmisistä useampikin liittyy murhatun taustaan. Ja asiaa mutkistaa toinen kuolemantapaus...

P.D. Jamesin dekkari on oikein sellainen perusdekkari. En jostain syystä ensin millään saanut kirjaa luettua. Aloitin sen, mutta en saanut sitä jatkettua. Mutta sitten yksi iltapäivä päätin, että nyt jatkan - ja niin teinkin, toden teolla. Siinä vaiheessa alkoi nimittäin vasta tapahtua kunnolla! Ja kirja muuttuikin hieman kuivakan alun jälkeen paljon kiinnostavammaksi.

Ei tämä minun suosikkidekkareiden kärkeen kiilaa, mutta kelpo kirja se kuitenkin on. Ja Jamesin dekkareihin kyllä voisi myöhemmin tutustua lisääkin.

2 kommenttia:

  1. pyörittelin tätä kirjaa käsissäni just eilen kirjastossa ja kätin kuitenkin hyllyyn. nyt en tiedä olisiko pitänyt kuitenkin lukea? taidan ottaa mukaan kun seuraavan kerran tulee vastaan :) kiitos arviosta.

    VastaaPoista