keskiviikko 27. tammikuuta 2010

JOHN BOYNE: Kapina laivalla

Koska pidin Boynen esikoisteoksesta niin paljon, innostuin heti kun kuulin häneltä ilmestyneen toisen kirjan.

Tämä on aivan erilainen kuin Poika raidallisessa pyjamassa, joskin tämä myös historiaan sijoittuu. Kirja kertoo Bounty-nimisestä laivasta, joka 1700-luvun lopulla purjehti kohti Tahitia, ja jossa miehistö teki kapinan. Kapteeni ja muutama uskollinen ympättiin pieneen jollaan, joka kuitenkin ihmeellisesti selvisi merellä liian vähällä ruoalla ja vedellä.

Seikkailun minäkertojana toimii nuori John, joka sattuman oikusta päätyy laivalle kapteenin palvelijaksi.

Kirja on hurjan kiinnostava ja hauskakin. Merielämä on kuvattu tosi elävästi! Kielenkäyttö on loistavaa. Boyne on kyllä ehdottomasti todella taitava kirjoittaja, jonka teokset aion lukea jatkossakin...

5 kommenttia:

 1. Olisi tosi mielenkiintoista lukea tuo kirja. Jännä nähdä, miten Boyne voi vielä yllättää edellisen kirjan jälkeen! Tai löytääkö sieltä jotakin samanlaisia piirteitä kuin Poika raidallisessa pyjamassa- kirjassa oli.

  VastaaPoista
 2. Joo, jotenkin tää oli ihan erilainen kyllä kun edellinen teos. Toisaalta rikas kielenkäyttö oli kyllä yhteistä näissä Boynen molemmissa teoksissa.

  VastaaPoista
 3. Tämä kirja kaiketi käsittelee samaa teemaa kuin elokuva Bounty - kapina laivalla. Mikäli olet nähnyt elokuvan, voisitko kertoa, tarjoaako kirja jotakin enemmän?

  VastaaPoista
 4. En ole nähnyt elokuvaa. Se voisi olla kyllä ihan kiinnostava tuttavuus myöskin.

  VastaaPoista
 5. Eksyin Insinöörin kirjahyllystä tänne ja huomasin tutun kirjan. Minä taas en ole lukenut Boynen Poika raidallisessa pyjamassa-romaania ollenkaan, ja tähänkin tartuin siksi, että pidän historiallisista seikkailukertomuksista kovasti.

  Tämä oli ennalta-arvattava, mutta nimenomaan ennalta-arvattavuudessaan viihdyttävä lukuelämys: oikea kunnon meriseikkailu kaikkine kliseineen :)

  VastaaPoista