lauantai 12. joulukuuta 2009

TOREY HAYDEN: Toisten lapset

Haydenit on kyllä koukuttavia! Opiskelen itse opettajaksi, joten on myös tietyllä tapaa ammatillisesti kiinnostavaa lukea Haydenin kertomuksia opetustyöstä erityisten lasten kanssa.

Kirja on hyvin samantyyppinen kuin Haydenin muutkin kirjat, Hayden toimii opettajana. Hänen luokallaan on neljä lasta - kaikki erilaisia. On pieni autistinen poika, joka elää omassa todellisuudessaan, raskaana oleva 12-vuotias tyttö, aggressiivinen poika ja aivovammaiseksi pahoinpidelty pikkutyttö.

Hayden kirjoittaa jälleen todella koskettavasti ja kauniisti. Tarinoissa on paljon surullista, mutta toisaalta niissä on aina myös toivoa. Tykkään näistä kirjoista kovin. Ne ovat kaikki samantyyppisiä, mutta kaikissa kuitenkin kerrotaan eri lapsista, eri kohtaloista. Siksi niissä on kaikissa jotain uutta.

http://www.bookplus.fi/media-dynamic/images/product/00/04/23/06/17/1/hayden-torey-toisten-lapset.jpg

3 kommenttia:

  1. Hoh, kohtalontoveri. Minäkin olen hyvin tykästynyt näihin HAydenin kirjoihin. KUinka monta näitä kirjoja olet lukenut?

    VastaaPoista
  2. Cathy, sinulle on uusi kirjahaaste joulun kunniaksi: http://kirjapeto.blogspot.com/ :-)

    VastaaPoista
  3. Piisamirotta: olisinkohan nyt viisi lukenut (pitää kohta kirjoittaa tänne siite viidennestä!). Lisää on kyllä saatava, näissä on jotain ihmeen hyvää.

    VastaaPoista