torstai 26. marraskuuta 2009

CELIA REES: Noitalapsi

Tartuin tähän kirjaan ihan sattumalta, kun näin sen kirjastossa. Teos on suunnattu nuorille lukijoille.

Kirja kertoo 1600-eläneestä tytöstä, jonka yllä leijuu noitaepäily. Hän lähtee Uuteen maailmaan pakoon, ajatellen että siellä ei ole ennakkoluuloja ja noitaepäilyjä.

Toisin kuitenkin käy. Amerikassa on edelleen samanlainen pelokas ja epäluuloinen ilmapiiri - noitia ja saatanaa pelätään, ja noitaepäillyistä yritetään päästä eroon.

Kirja on selkeästi nuorille suunnattu, eikä aikuiselle tarjoa mitään kovin kummoista. Se on kuitenkin hyvin viehättävä ja kiinnostava kertomus, joka varmasti vetoaa nuoriin. Tarina jää sillä tavalla kesken, että itseäkin kyllä kiinnostaa tämän kirjan jatko-osa. No, seuraavalla kirjastoreissulla sitten...

2 kommenttia:

  1. Luin tuon kirjan muistaakseni pari vuotta sitten ja silloin pidin ainakin sitä ihan hyvänä. Pian sen jälkeen luin sen toisen osan, joka on huomattavasti huonompi! En edes muista mitä siinä tapahtuu, mutta huono se ainakin on.

    VastaaPoista
  2. Hmm, okei. Löysin kirjastosta kakkososan, ja ajattelin piakkoin lukea sen. Saa nähdä millainen sitten on... Täytyy kai tutustua siihen, vaikka se olisi huonokin.

    VastaaPoista