tiistai 6. lokakuuta 2009

TOREY HAYDEN: Tiikerin lapsi

Olen jo pitkään suunnitellut lukea tämän jo klassikoksi muodostuneen tarinan. Kirja kertoo käsittääkseni tositarinan pienestä Sheila-tytöstä, jota maailma on kohdellut aivan liian kaltoin.

Torey Hayden on erityisopettajana, ja hän saa luokalleen kuusivuotiaan, pahoista traumoista kärsivän Sheilan, joka ei puhu, ei itke, ei naura. Hän vain riehuu ja on äärimmäisen tuhoisa niin halutessaan. Hitaasti kuitekin Sheila alkaa luottaa opettajaansa, ja heidän välisensä suhde kestää aikuisuuteen asti.

Kirja koostuu alunperin kahtena erillisenä teoksena ilmestyneestä tarinasta. Kirja on hurjan koskettava ja hyvin kirjoitettu. Siksi se on pakko saada lukea nopeasti loppuun. Haluan myös lukea muitakin Haydenin kirjoja, joita onkin jo ilmestynyt iso pino.

2 kommenttia:

  1. Suosittelen Haydenin Aavetyttöä, joka on suorastaan spooky ja tietysti kaamean traaginen, niin kuin kaikki surulliset pienten lasten kohtalot.

    Kun on lukenut jonkin verran Haydenin kirjoja, kerää vain kysymys, ovatko kaikki hahmot enää ihan oikeassa opetustyössä kohdattuja, vaikko vain mielikuvituksen tuotetta.. Niin paljon samantyyppisiä tarinoita Hayden kirjoissaan tarjoilee. :-)

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkistä. Aavetyttö voisi olla siis seuraava kohde!

    VastaaPoista