sunnuntai 9. elokuuta 2009

DEBORAH SMITH: Karhuvuoren varjo

Karhuvuoren varjo kertoo Ursulasta ja Quentinista, heidän rakkaustarinastaan, joka kuitenkaan ei ole aivan tavanomaisin rakkaustarina, vaan monimutkainen juttu ja monien sattumien tulos.

Kirjan tapahtumat kietoutuvat Rautakarhu-patsaan ympärille. Patsas on Quentinin isän tekemä ja Ursulan isän omistama. Rautakarhu herättää kaikissa ihmisissä voimakkaita tunteita, ja siksi ihmissuhteetkin välillä kiristyvät vaikeammiksi.

Kirjaa voi ajatella toki ihan tavallisena rakkausromaanina, mutta mielestäni siinä on kuitenkin jotain enemmän. Kaikenlaista pohdintaa ja kuvausta on paljon, joten tarina on jollakin tapaa hyvin syvä, eikä jää pinnalliseksi kertomukseksi. En ole ennen lukenut Deborah Smithin kirjoja, mutta tämän jälkeen luen mielelläni enemmänkin.

Kuva

4 kommenttia:

 1. Luin juuri itse saman kirjan mutta en ole ehtinyt siitä kirjoittaa vielä mitään! Tykkäsin myös.

  VastaaPoista
 2. Tämä on varmaan niitä kirjailijoita, jotka kirjoittavat tosi mukavaa tekstiä, mutta joista ei kuitenkaan mediassa näy paljon mitään.. Mutta hyvä kirja oli, tosiaan.

  VastaaPoista
 3. Luin itse juuri ensimmäistä kertaa Smith:in tuotantoa ja pidin todella paljon! Lukemani kirja oli Kivisten kukkien puutarha (suosittelen). Tuo karhuvuoren varjo taitaa olla ensimmäsiä Smithin kirjoja? Siitä ainakin voisin itse lähteä liikkeelle!

  VastaaPoista
 4. Voisinpa etsiskelläkin tuon Kivisten kukkien puutarhan luettavaksi!

  VastaaPoista